ООН відкриє у Львові офіс, який координуватиме роботу міжнародних організацій

Дата: 15 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Організація Об’єднаних Націй відкриє у Львові офіс, де координуватимуть роботу міжнародних організацій. Він охопить шість західних областей – Рівненську, Тернопільську, Закарпатську, Волинську, Львівську та Івано-Франківську.

Про це на пресбрифінгу в Медіацентрі Україна повідомила голова гуманітарного хабу ООН для Заходу України Анна Палонка.

Фото: АрміяInform

“Ми ставимо собі за мету координувати зусилля партнерів у всіх секторах. Серед пріоритетів – продовольчі потреби, а також грошова допомога, притулки, освіта та підготовка до зими в цих областях. Ми знаємо, що понад 240 тисяч переселенців перебувають у Львівській області, і в інших західних областях дуже багато ВПО, тому ми координуватимемо діяльність місцевих партнерів, неурядових організацій, ООН для того, щоб разом вони мали змогу надавати ефективну допомогу”, – розповіла Полонка.

За словами заступника голови Управління ООН з координації гуманітарних справ Джеймса Візерілла, офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій працюватиме з усіма партнерами, аналізуватиме ситуацію, надаватиме допомогу тим, хто потребує.

Для цього ми створили офіси по всій країні: у Вінниці, Києві, створюємо в Дніпрі та Одесі. Кожен з них є своєрідним хабом, який спрямований на те, щоб забезпечувати дедалі більші потреби в різних областях. Ми намагаємося забезпечити сталість системи, щоб не було, що сьогодні є допомога, а завтра її немає. Ми хочемо сформувати таку систему, яка може тривати певний період”, – зазначив Візерілл.

Він додав, що кожен такий хаб працюватиме з міськими головами, керівниками ОВА та регіонами загалом, щоб розв’язувати проблеми населення.

Нагадаємо, що у Вільнюсі, столиці Литви, відкрили перший у ЄС український центр для громадян, які були вимушені виїхати з України через повномасштабне військове вторгнення РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter