У кількох областях України СБУ викрила 11 агітаторів, які поширювали в інтернеті російську пропаганду

Дата: 25 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Служба безпеки України викрила у декількох регіонах України 11 російських інтернет-пропагандистів. За всіма фактами тривають слідчі дії.
 
Про це повідомили у пресслужбі СБУ.
 

“Служба безпеки нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще 11 проросійських інтернет-агітаторів у декількох областях України”, – ідеться в повідомленні.

Зокрема, контррозвідники СБУ викрили киянина, який закликав до “союзу з Росією”. Для масового поширення такої “ідеї” він створив та особисто адміністрував декілька груп у мережах “Фейсбук”, “Телеграм” і “Вайбер”.

У Миколаєві повідомили про підозру клірику місцевого храму Української православної церкви Московського патріархату. За даними слідства, він публічно закликав вірян релігійної громади підтримати російських загарбників у війні проти України.

На Дніпропетровщині заблокували підривну діяльність ще двох російських агітаторів. Одним із них виявився співробітник об’єкта критичної інфраструктури Дніпра, другим – працівник авіапідприємства з Кривого Рогу. У соцмережах вони вихваляли вище військово-політичне керівництво РФ і дискредитували українських захисників.

У Кіровоградській області знешкодили мережу інтернет-пропагандистів РФ, до якої входили пʼятеро жителів регіону. Для поширення деструктивного контенту вони створили власну платформу в забороненій соцмережі “Одноклассники”.

Зловмисники називали російську збройну агресію проти України “боротьбою з фашизмом” і агітували місцевих жителів вступати до лав загарбницьких угруповань країни-агресора.

У Вінниці викрили двох місцевих жителів, які в тих же “Одноклассниках” героїзували “подвиги” терористів і пропонували встановлювати пам’ятники Кадирову.

За всіма фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, з 2022 року українські правоохоронці викрили та зафіксували діяльність близько 1200 інтернет-пропагандистів РФ,  які закликали до геноциду і пропагували війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter