У Харкові від російських обстрілів загинув 11-річний хлопчик, життя ще однієї пораненої дитини врятували лікарі

Дата: 18 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові внаслідок російського ракетного удару по гуртожитку вранці 18 серпня загинув 11-річний хлопчик, таким чином кількість жертв у місті за минулу ніч зросла до десяти. За життя пораненої 14-річної дитини борються лікарі Харківської обласної клінічної лікарні №1. 

Це підтвердили речниця Харківської ОВА Олена Шаповал і пресслужба медзакладу, пише Укрінформ.

Наслідки ворожого обстрілу Харкова. Фото: Кирило Тимошенко

“У гуртожитку загинув 11-річний хлопчик. Станом на зараз маємо інформацію про десять жертв унаслідок ракетного удару”, — зазначили в ОВА.

Також внаслідок руйнування будівлі під час ракетного обстрілу окупантами Салтівського району через мінно-вибухове ураження госпіталізували 14-річну дитину з закритою травмою органів грудної клітини та заочеревинного простору. У неї діагностували контузію легень, правобічний гемопневмоторакс, контузію лівої нирки, паранефральну гематому, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійну рану потиличної ділянки, гематому м’яких тканин лобної ділянки, рвані рани спини, опіки спини другого ступеня.

“Одна дитина має стільки всього… Завдяки злагодженій роботі мультидисциплінарної команди фахівців лікарні дитину вже переведено із реанімації. Ми впоралися”, — повідомили лікарі.

За повідомленням Харківської обласної прокуратури, 18 серпня близько 5-ї години ранку російські війська завдали ракетного удару по Слобідському району Харкова. Дві ракети влучили у приміщення трамвайного депо, пошкодивши ремонтний цех та гуртожиток.

Троє людей загинули, ще 18 поранені, серед них 13-річні хлопчик та дівчинка.

Російські військові протягом ночі та ранку 18 серпня завдали масованих ракетних ударів по Харкову: 11 людей загинули, десятки отримали поранення. 

Очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов назвав минулу ніч “однією з найтрагічніших для Харківщини за увесь час війни”. Під ударом російських терористів знову опинилися мирні спальні райони з цивільними людьми.

Нагадаємо, коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

 Такими злочинами вважають:

  • умисні вбивства та заподіяння тяжких страждань;
  • катування і нелюдське поводження;
  • зґвалтування;
  • руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю;
  • примус цивільних чи військовополонених служити в збройних силах РФ;
  • використання населення як “живих щитів”;
  • депортація до Росії чи на окуповані нею території;
  • викрадення і незаконні арешти цивільних;
  • взяття заручників;
  • напади на військових, які припинили брати участь у воєнних діях;
  • віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста;
  • використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів);
  • використання отруйних речовин;
  • напади на релігійні й культурні установи;
  • розграбування суспільної та особистої власності тощо.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Раніше ZMINA оприлюднила перелік організацій, куди можна звернутися як по безкоштовні, так платні психологічні консультації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter