У Керчі оштрафували чоловіка на 150 тисяч рублів за “дискредитацію” окупаційної армії

Дата: 12 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Керчі російські силовики затримали чоловіка, якого пізніше оштрафували на 150 тисяч рублів за нібито дискредитацію армії РФ та “пропаганду ЛГБТ” у соціальних мережах.

Про це йдеться у повідомленні Представництва президента України в Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

 

Як пише відомство, окупанти затримали Губського Олега в тимчасово окупованому місті Керч.

“Чоловік у своїх соцмережах критикував окупаційну армію та адміністрацію. Окупанти відправили чоловіка до ізолятора тимчасового тримання, після чого його незаконно визнали винним у так званій “дискредитації збройних сил РФ” і нібито пропаганді ЛГБТ, його оштрафували на 150 тисяч рублів”, – йдеться у повідомленні.

Про його затримання наприкінці минулого тижня також повідомляв проросійський блогер із Криму Олександр Таліпов.

Крім того, в тимчасово окупованому місті Судак затримали місцеву жительку, яка у своїх соціальних мережах викладала дописи з критикою окупаційних військ та Путіна. Під час незаконного арешту вдома у жінки окупанти знайшли українські прапори та символіку.

Жительку тимчасово окупованої Ялти Тетяну Бібік незаконно затримали за дописи в соціальних мережах, де вона критикувала окупаційну адміністрацію та окупаційні війська. Матеріали “справи” направили до “суду”, жінку змусили просити вибачення на камеру.

В тимчасово окупованому Сімферополі незаконно арештували на п’ять діб та оштрафували на 30 тисяч рублів місцеву жительку Наталію Турту, яка в соціальних мережах критикувала окупантів та Володимир Путіна, публікувала українську символіку та українські пісні, висловлювалася на підтримку ЗСУ. Жінку змусили просити вибачення на камеру.

Також затримали жителя тимчасово окупованого селища Партеніт в Ялтинському районі Валерія Філіппова за те, що він вів анонімну сторінку в соціальних мережах, де підтримував Україну та висвітлював злочини окупантів. Чоловіка незаконно оштрафували на 100 тисяч рублів та арештували на 10 діб.

В тимчасово окупованій Феодосії окупаційні силовики разом з незаконним “центром з протидії екстремізму” затримали місцевого жителя Руслана Рибалку за нібито “заклики до екстремізму” за те, що він публічно висловлювався з критикою російської окупаційної адміністрації. Окупанти незаконно порушили кримінальну “справу”, йому загрожує протиправне ув’язнення до чотирьох років.

У Представництві президента України в АРК станом на 11 квітня в тимчасово окупованому Криму зафіксували 737 випадків надходження до незаконних “судів” матеріалів про “дискредитацію” окупаційної армії. 

Раніше представництво президента України в АРК повідомляло, що російські суди у Криму оштрафували місцевих жителів на суму понад 20 мільйонів рублів за дискредитацію Збройних сил Росії. 

Як відомо, раніше Російська Федерація стверджувала про тотальну підтримку протиправної окупації півострова з боку громадян України в Криму, утім, правозахисники фіксують дедалі більшу кількість випадків переслідувань кримців за проукраїнську позицію.

Напередодні Моніторингова місія ООН з прав людини у своєму огляді про права людини в Автономній Республіці Крим за останні 10 років заявила, що незгодні з російською окупаційною владою кримці почасти стикалися з репресивними виявами, зокрема залякуванням, агресивним обшуком домівок, свавільними арештами та затриманнями, тортурами або жорстоким поводженням, насильницькими зникненнями та судовими переслідуваннями на півострові. Це все створює атмосферу загального страху та придушує будь-який вияв незгоди, наголошується в документі.
 
В ООН наголошують, що російська влада особливо переслідувала тих, кого вона вважала противниками окупації Криму. Насамперед це блогери, журналісти, активісти Меджлісу кримськотатарського народу, активісти Євромайдану, кримці, які мають проукраїнські погляди, та всі, хто виступає за суворе дотримання заповідей ісламу.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter