У Кенії поліцейські поранили журналістку DW

Дата: 05 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Кенії Найробі поліцейські під час мирної демонстрації почали стріляти в натовп капсулами зі сльозогінним газом, кореспондентка DW у Східній Африці Маріель Мюллер отримала поранення ноги.

Про це повідомляється на сайті DW.

Джерело: dw.com

Журналістка разом з оператором висвітлювала демонстрацію місцевих жителів проти брутальних дій силовиків та втрати робочих місць унаслідок запровадженого в країні локдауну.

Як розповіла Маріель Мюллер, капсула зі сльозогінним газом двічі влучила їй у ногу під час запису інтерв’ю з учасницею протесту. 

Об’єднання іноземних кореспондентів у Східній Африці та відділення правозахисної організації Amnesty International у Кенії рішуче засудили напад силовиків на журналістку та закликали владу країни розслідувати інцидент.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Буркіна-Фасо 26 квітня загинули два іспанських журналісти, які працювали над документальним фільмом про браконьєрство в Африці, – військовий репортер Девід Беріан і оператор Роберто Фрайле.

Вони були вбиті джихадистами з групи, пов’язаної з “Аль-Каїдою” та відомої як JNIM, під час нападу на урядову колону на дорозі, що веде до національного парку Пама на сході країни.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter