У Казахстані та Киргизстані пройшли марші жінок

Дата: 08 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У Казахстані та Киргизстані акції, присвячені правам жінок, зібрали сотні людей та пройшли мирно.

Про це повідомляють видання “Власть” та “Клооп”.

Акція в Алмати. Фото: Власть

У Казахстані акція відбулася в Алмати. Жінки пройшли маршем до місцевої Академії наук та провели там мітинг. Учасниці скандували гасла: “Б’є – отже сяде”, “Моє тіло – моє діло”, “Не тобі народжувати, не тобі вирішувати”, “Ні значить ні”, “Нас не потрібно захищати, треба лише не нападати”. 

Уперше акцію на 8 березня офіційно погодила влада. У минулі роки звернення активісток посадовці розглядали тижнями, після чого спливав термін подання іншої заявки, а тому мітинг ставав незаконним. 

 

 

У Киргизстані акції відбулися в Бішкеку та Оші. Кожна з них, як зазначають журналісти, стала рекордно великою для свого міста, адже в Бішкеку зібралося до 600 осіб, а в Оші – близько 50. Мітинги також пройшли спокійно. У столиці країни акція завершилася перфомансом журналістки, яка зістригла волосся в пам’ять за вбитими жінками

Акція в Бішкеку. Фото: Kloop
 
Фото: Kloop

Нагадаємо, що 8 березня Марш жінок пройде й у Києві. Акції, які мають привернути увагу суспільства до проблем жінок, мають відбутися також у Львові, Полтаві, Краматорську, Івано-Франківську, Харкові, Луцьку, Херсоні, Хмельницькому, Дніпрі, Чернівцях, Запоріжжі та Ужгороді.

Раніше ZMINA розповідала про п’ять речей, які слід знати про 8 березня сьогодні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter