У Казахстані батьки вирішили вилікувати сина від гомосексуальності операцією на мозку

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Казахстані батьки зробили синові операцію на головному мозку, щоб вилікувати від гомосексуальності. 

Увагу до історії привернуло місцеве видання “Литер”.

Арман та Бекзат – гомосексуальна пара з Казахстану. Батьки Бекзата дізналися про його орієнтацію після того, як він одружився, однак відреагували на зізнання агресивно та неодноразово намагалися його нібито “вилікувати”, зокрема кликали муллу, щоб той вигнав з нього джина. 

“Вони замикали його в будинку, били, залякували й намагалися лікувати від гомосексуальності. Мене теж вистежували й погрожували розправитися зі мною. Кілька разів нам з Бекзатом вдавалося втекти, але його батьки нас завжди знаходили й повертали його додому”, – розповідає Арман. 

На початку поточного року батьки, які називали Бекзата “розумово відсталим”, наполягли, щоб йому зробили операцію на мозку, адже вважали, що вроджена гідроцефалія, яка не шкодила його здоров’ю, впливає на те, що він гей. Водночас хлопець погодився на операцію, щоб переконати батьків. Арман запевняє, що намагався розмовляти з ними, однак це не допомагало: 

“Я неодноразово розмовляв з його матір’ю, з батьком безпосередньо ми не спілкувалися. Під час розмови нас завжди обсипали образами, погрозами. А з батьком Бекзата мені вдалося поговорити тільки тоді, коли в нашу квартиру ввірвалися поліцейські. Вони відвезли нас до відділку, я підійшов до його батька і запитав: “Чого ви прагнете? Вирішім це мирно”. У відповідь він просто вдарив мене. У мене були побої, все зафіксовано”.

Після операції хлопцям вдалося втекти до сусідньої Росії, однак згодом Бекзат був змушений повернутися, щоб розібратися з документами. Тоді, як розповів Арман, батьки викрали сина та продовжують утримувати його досі. Хлопець додав, що звертався до правоохоронців, однак ті ігнорують його звернення, адже батьки мають зв’язки серед силовиків. 

Наразі Арман закликає небайдужих людей допомогти йому та поширити інформацію про свого партнера: 

“Я прошу підтримати мене в моїй боротьбі за кохану людину”.

Нагадаємо, що в травні поточного року парламент Німеччини ухвалив закон, що забороняє застосовувати до гомосексуалів так звану репаративну терапію, спрямовану нібито на лікування гомосексуальності. Антинаукова методика завдає шкоди ЛГБТ-людям у різних куточках світу, а іноді подібні методики застосовують для зміни ґендерної ідентичності трансґендерних людей та погодження її з приписаною після народження статтю.

Раніше ZMINA розповідала історію відомого християнського активіста зі США, який створив центр репаративної терапії, де людей насильно нібито лікували від гомосексуальності, а згодом зробив камінг-аут. Сім’я 51-річного чоловіка, як він розповів журналістам, була дуже релігійною, а тому він вирішив, що має пройти курс “лікування” від гомосексуальності, який йому спочатку оплатила мати. Після проходження “терапії” чоловік одружився та став батьком двох синів, а згодом відкрив центр “Надія на цілісність”, де вирішив допомагати “лікуватись” іншим ЛГБТ-людям.

Нещодавно дві матері, які мають ЛГБТ-дітей, розповіли, як пройшли від нерозуміння до активізму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter