У Івано-Франківську на вимогу вірян зняли з прокату фільм “Демонік”. На заміну поставили “Загін самогубців”

Дата: 09 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Івано-Франківську на вимогу ГО “Християнський рух за життя” зняли з прокату фільм жахів південноафриканського і канадського режисера Ніла Бломкампа “Демонік”, натомість на заміну прокатник попросив дистриб’ютора поставили картину “Загін самогубців”.

Про це повідомив головред видання Delo.ua Андрій Лохматов на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: filmix.ac

“Поки ми іржемо з того, як у Рашці церква лізе в усі суспільні процеси зі своїми заборонами, в Івано-Франківську віряни з “Християнського руху за життя” зажадали зняти з кінопрокату фільм “Демонік”, оскільки він “ображає їхні почуття”, – написав він.

Він уточнив, що сюжет фільму – вигнання демона.

“Здавалося б, що вас тут ображає, навпаки ж, радувати має. Версія одна: мабуть, причина в тому, що виганяли цього демона в фільмі не молитвами та іншими танцями з бубнами, а сучасними комп’ютерними технологіями”, – сказав Лохматов.

На сайті видання продемонстрували сканкопії звернення вірян до прокатника, а також лист останнього до дистриб’ютора з проханням замість картини “Демонік” поставити додатково сеанси “Загону самогубців”.

“Там нікого ніщо не дратує”, – написав Лохматов.

Джерело: delo.ua

Джерело: delo.ua

Раніше ZMINA повідомляла про те, що низка священників звинуватила організаторів фестивалю “Файне місто” у Тернополі в образі почуттів вірян через виступ польського блек-метал гурту Batushka.

Його учасники вийшли на сцену в образах монахів з труною, іконами та перевернутими хрестами. Міський голова Сергій Надал через це також пригрозив “розмовою з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter