В Італії відкрили читальну залу імені Вікторії Амеліної

Дата: 02 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В італійському місті Мілан у бібліотеці Gallaratese відкрили читальну залу імені української письменниці та поетки Вікторії Амеліної, яка загинула влітку 2023 року від удару російської ракети в Краматорську. 

Про це розповідає тамтешнє видання Linkiesta, головний редактор якої Крістіан Рокка виступив з ініціативою відкриття зали. 

Фото: PEN Ukraine

На церемонії були заступник мера Мілана з питань культури Томмазо Саккі, подруга письменниці та перекладачка Ярина Груша, яка прочитала уривок із другого роману Амеліної “Дім для Дома” італійською та один з останніх віршів, а також активістка Світлана Ткаченко, яка теж читала вірші загиблої подруги. 

У залі окрім книжок про Україну та доробків Амеліної можна переглянути фотовиставку про російську війну в Україні. На світлинах, що зробили італійські фотографи Карло Коццолі й Марко Кремонезі, показали Бахмут, Краматорськ та Миколаїв. 

Нагадаємо, що цьогоріч під час візиту до України Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель згадав у своїй промові перед українськими парламентарями загиблого у 2022 році на фронті активіста та військового Романа Ратушного, а також письменницю Вікторію Амеліну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter