В Ірпені відбудовують дитячий садок, який росіяни зруйнували у 2022 році

Дата: 20 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В Ірпені на Київщині відбудовують дитячий садок, що лишився знищеним після російської окупації регіону у 2022 році. 

Про це розповіли в тамтешній ОВА. 

Фото: Київська ОВА

До початку великої війни садок відвідували 160 дітей, а після реконструкції заклад зможе приймати до 300 вихованців.

Будівлю садочка знищило внаслідок влучання російського снаряда. У закладі були повністю зруйновані опорні конструкції, інженерні мережі, покрівля. Один з корпусів узагалі не підлягав відновленню.

Відновлювати заклад почали торік коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Нині підрядник проводить роботи всередині приміщень. 

Реконструкція передбачає не лише відновлення пошкоджених конструкцій, а й зведення нових приміщень та ігрових майданчиків для дітей. Відповідно до проєкту в садочку будують новий 15-метровий закритий басейн для 120 відвідувачів. У закладі також облаштують протирадіаційне укриття, а будівлю зроблять безбар’єрною. 

Нагадаємо, що завершили будівництво магістрального водогону, який допоможе долати наслідки російського теракту на Каховській ГЕС. 

Унаслідок підриву фактично зникло Каховське водосховище – одне із шести великих водосховищ у каскаді Дніпра. У водоймі, яку через велику довжину та ширину називали “морем”, містилося 18 кубічних кілометрів води, від яких залежали зрошення в регіоні, доступ до питної води цивільних й охолодження Запорізької АЕС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter