В імітації страти цивільних в Ірпені підозрюють двох російських військових: одного з них уже полонили

Дата: 25 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили двом військовослужбовцям збройних сил РФ. Слідчі вважають, що під час окупації Київщини торік вони шукали патріотів та імітували їхній розстріл. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імен обох росіян правоохоронці не називають, але поліцейські, які вели слідство в справі, особи одного з них не приховують. Він єфрейтор збройних сил РФ на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515.

Його вдалося полонити на Херсонщині, а тому підозру він отримав у СІЗО. Слідчі кажуть, що росіянин уже воював у Сирії, в окупованих Криму, Донецькій, Луганській та інших областях України.

Фото: Нацполіція

Торік у березні російський єфрейтор з командиром відділення та іншими окупантами зайшли до Ірпеня.

За завданням вони мали супроводжувати техніку, що рухалася лісовою дорогою, натомість вдерлися до одного з будинків, розташованого неподалік їхнього штабу в іншому захопленому будинку, де знайшли двох місцевих. 

Це були охоронець і садівник, які працювали на території домоволодіння. Коли росіяни вдерлися до будинку, то один з чоловіків спав. Вони націлили на них зброю та наказали роздягнутись. 

Фото: Нацполіція

“Один з військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого та здійснив декілька пострілів поряд з його вухом, імітуючи розстріл. Люди благали їх не чіпати, запевняли, що вони цивільні та не беруть жодної участі в бойових діях. Їх вивели на вулицю, де продовжили бити, поваливши на землю, та імітували розстріл одного з потерпілих з автоматної черги, коли той лежав на землі”,розповідає деталі старший слідчий головного слідчого управління НПУ Володимир Гнасевич

Познущавшись із чоловіків, росіяни заборонили їм виходити з будинку, погрожуючи вбити. 

Місце перебування другого фігуранта справи поки встановлюють. За знущання з цивільних обом загрожує до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, що вдалось ідентифікувати шістьох російських солдатів, які торік грабували жителів Богданівки на Київщині. З будинків загарбники виносили навіть електричні зубні щітки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter