У Хмельницькому в підлітків кинули петарду через те, що вони підтримують ЛГБТ

Дата: 27 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У Хмельницькому групу підлітків, серед яких переважно дівчата, цькують за підтримку ЛГБТ: у середині серпня в них кинули петарду, а потім місцевий ресурс розмістив їхнє фото з райдужною символікою – тепер підлітки бояться ходити містом. 

Про це ZMINA повідомила родичка дівчат, які були в компанії.  

На сходку ЛГБТ викликали поліціюВчора у Хмельницькому відбулась сходка представників ЛГБТ. Після публікації анонсу у…

Опубліковано Хмельницький LIVE Понеділок, 17 серпня 2020 р.

У середині серпня в Хмельницькому компанія молоді, яка підтримує ЛГБТ, домовилась у закритому чаті в соцмережах про зустріч. Про місце, де її запланували, дізналися “противники ЛГБТ”. Під час зустрічі невідомий хлопець кинув у підлітків петарду, а інший фільмував це на камеру.

Постраждалі викликали поліцію, нападники втекли, але залишилась інша група людей, яка “зігувала” в бік підлітків, вигукувала образи, зокрема називала “п*дорами” та “психами”. Коли правоохоронці прибули на місце, вони перевірили, чи мають присутні молодики петарди, не знайшли їх та поїхали. Заяву до поліції потерпілі не писали. 

За кілька днів ці ж підлітки вийшли на вулиці міста з райдужною символікою. Їхнє фото розмістив місцевий інформаційний ресурс “Хмельницький Live” з підписом:

“У центрі Хмельницького підлітки розгулювали із символікою ЛГБТ. Поблизу овочевого ринку містяни сфотографували підлітків, які переносили веселковий прапор. Як ти ставишся до такого?”  

У мережі декого з компанії впізнали, й тепер дівчата бояться цькування та можливих нападів. 

Родичка однієї з присутніх на світлині неповнолітніх дівчат звернулася до “Хмельницький Live” з вимогою, щоб ресурс видалив фотографію. Жінці відмовили. Водночас після консультації з правозахисниками вона вирішила написати заяву до поліції за статтею 182 Кримінального кодексу України “Порушення недоторканності приватного життя”. 

Нагадаємо, що 25 серпня в Одесі після акції в межах Одесапрайду невідомі в масках облили зеленкою та сльозогінним газом компанію підлітків, яких асоціювали з ЛГБТ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter