Після акції в межах Одесапрайду напали на підлітків через їхні зачіски

Дата: 27 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

25 серпня в Одесі після акції в межах Одесапрайду невідомі в масках облили зеленкою та сльозогінним газом компанію випадкових підлітків. Відео та фото зловмисників передали до правоохоронних органів разом з відповідною заявою. Через напад оргкомітет прайду також переніс заплановану на 26 серпня іншу подію. 

Про це повідомляє “Думская”. 

Напад стався 25 серпня в Стамбульському парку.  

“Близько восьмої години вечора до компанії підлітків, які відпочивали в альтанці на території парку, несподівано підбігла група молодиків, розпилила речовину сльозогінної дії та облила зеленкою, після чого пошкодила музичний інструмент (гітару)”, – написала пресслужба поліції Одещини. 

За фактом інциденту відомості внесли до ЄРДР за статтею про хуліганство. 

У коментарі ZMINA оргкомітет прайду зазначив, що нападники вибрали компанію за “асоціацією”: підлітки не є ЛГБТ і просто святкували день народження.

Потерпілий власник гітари Володимир Гармаш розповів “Думській”, що нападникам не сподобалися його та друзів зачіски:

“Коли просто сидиш в альтанці з компанією, відзначаєш чийсь день народження, граєш на гітарі, розмовляєш, як ззаду з’являються якісь, які через особливості в зачісках, у якихось ще аспектах починають знаходити щось неприродне і нападати. Це просто кошмар, нас було вісім людей, у мене світле волосся, у деяких дівчаток коротке волосся. А кого це має хвилювати?” 

Водночас у телеграм-каналі “АнтиЛГБТ Одесса” відзвітувалися про “перемогу” з огляду на перенесення іншої запланованої в межах прайду акції. А в дописі каналу “1337 const” зауважили, що компанію “накрили  українські націоналісти”. 

На сторінці Одесапрайду на фейсбуку закликали свідків ситуації звертатися до правоохоронців. 

“Заходи 27–30 серпня проводитимуться в запланований час та з посиленими заходами безпеки. Запрошуємо всіх долучатися до івентів, адже голос кожного і кожної підсилює меседж про свободу, рівність, небайдужість і підтримку. Одеса завжди була привітною, яскравою, люблячою і вільною. Такою і залишиться”, – зазначили в заяві оргкомітету. 

Нагадаємо, що 30 серпня в Одесі також відбудеться Марш рівності – традиційна хода на підтримку прав людини, цінностей свободи й різноманіття.  

Раніше українські праворадикали вже нападали на підлітків через зовнішність. Так, на Подолі в Києві група молодиків атакувала компанію дівчат і хлопців, яких ідентифікувала як ЛГБТ через фарбоване волосся та пірсинг: підлітків морально принижували, двох хлопців ударили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter