У Херсоні затримали чоловіка, який охороняв адміністративні будівлі окупантів під час захоплення міста

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні правоохоронці затримали місцевого жителя, який під час захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це йому запропонували “посаду” у створеному окупантами “управлінні МВС у місті Херсон”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Чоловік добровільно погодився ввійти до складу “окремого батальйону патрульно-постової служби РФ”. Після призначення отримав від окупантів зброю та форму російського зразка.

Так, підозрюваний мав здійснювати охорону захоплених адмінбудівель, у яких росіяни облаштували місцеві окупаційні органи.

Фото: Служба безпеки України

Крім того, він брав участь у каральних рейдах проти учасників руху опору. Під час таких “нальотів” чоловік здійснював незаконні затримання українських патріотів та їхнє доправлення до російських катівень.

Після звільнення Херсона він хотів “загубитись” у місті й у такий спосіб уникнути правосуддя. Утім, співробітники СБУ все одно викрили його і затримали.

У чоловіка виявили “посвідчення” окупаційного органу та інші докази злочинної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне обіймання громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що напередодні в Херсоні правоохоронці затримали колишню посадовицю міжгалузевого підприємства залізничного транспорту, яка під час тимчасового захоплення міста приєдналася до місцевої окупаційної адміністрації. Там вона очолила створене окупантами підприємство промислового залізничного транспорту “Херсонської залізниці”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter