У Херсоні викрали священника ПЦУ Сергія Чудиновича

Дата: 30 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні невідомі представники “міліції” викрали священника Православної церкви України, настоятеля церкви Пресвятої Богородиці, відомого в місті громадського діяча та волонтера Сергія Чудиновича.

Це сталося 30 березня о 8:30 ранку, повідомляється на сайті “Вгору“.

Джерело: фейсбук-сторінка Сергія Чудиновича

За свідченнями очевидців, його забрали просто з церкви.

“Невідомі представилися співробітниками “міліції”. Троє чоловіків провели обшук у церкві, перевірили документи та месенджери у присутніх. Свої документи показувати відмовились. Після цього разом із Сергієм сіли в зелений Daewoo Sens ВТ6734ВІ та поїхали в невідомому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Протоієрей Сергій Чудинович залишався в тимчасово окупованому росіянами місті разом зі своїми парафіянами й до останнього продовжував проводити богослужіння.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти викрали в місті Приморськ на Запоріжжі міського голову Олександра Кошелевича. Він з перших днів окупації висловлювався проти дій росіян та виходив з містянами на мітинги. Окупанти шукали посадовця, а не знайшовши, викрали його батька. Кошелевич, як повідомили журналісти, “поміняв себе на батька”.

У вівторок, 29 березня, в центрі Львова відбулась акція в межах міжнародної кампанії #TheTaken, яка покликана привернути увагу світу до викрадених російськими окупантами українців на тимчасово захоплених територіях і домагатися їхнього звільнення.

Під час акції обличчя низки викрадених окупантами українців спроєктували на стіну будівлі в центрі міста і зачитали їхні імена. Серед них – українська волонтерка-парамедик Юлія Паєвська, захоплена в заручники в Маріуполі, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, активіст із Бердянська Віталій Шевченко та інші.

Станом на цю дату Центр прав людини ZMINA задокументував близько 30 випадків насильницького зникнення громадських активістів, журналістів та представників муніципальних органів, що відбулися на тимчасово окупованих російськими військами територіях і в українських містах, які залишаються в облозі.

Кампанію #TheTaken підтримала низка світових політиків і знаменитостей, серед яких британський мільярдер Річард Бренсон, історики Тімоті Снайдер і Френсіc Фукуяма, голови британського та шведського МЗС Ліз Трасс і Карл Більдт та інші. На своїх сторінках у твіттері вони закликали російську владу звільнити затриманих українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter