На Херсонщині всі українські оператори відновили зв’язок

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися
На Херсонщині ремонтні бригади відновили мобільний зв’язок, який через дії росіян зник 30 квітня. Наразі в Херсоні працюють мережі всіх трьох мобільних операторів.
 
Про це в телеграмі повідомляє Мінцифри.
 

“За сприяння Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв’язку була забезпечена координація дій операторів, військової обласної адміністрації та військових ЗСУ для надання місцевим технічним бригадам можливості провести ремонтні роботи”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що окупанти обірвали справний оптичний кабель, який забезпечував роботу базових станцій у Херсонській області.

Технічні команди lifecell і “Київстару” провели тестування мережі та знайшли місце обриву. Далі lifecell взявся за відновлення мережі.

Повідомляється, що команда двічі виходила на ремонт, але поверталася через ворожі обстріли.

За словами голови Держспецзв’язку, оператори змогли відновити зв’язок, використовуючи резервні канали живлення. Бригади ремонтників були змушені три дні чекати на можливість відремонтувати магістральний канал.

3 травня один з операторів частково запустив голосовий зв’язок. А вранці 4 травня вдалося завершити ремонт пошкодженої оптичної мережі та запустити мережі всіх трьох мобільних операторів.
 
У Мінцифри подякували “телекомунікаційним героям, які ведуть свою боротьбу, щоб українці мали зв’язок із рідними в такі складні часи“.

Також як повідомили кореспонденти Суспільного, зранку 4 травня з’явився інтернет в кількох населених пунктах Херсонської області з’явився інтернет. 

Так, запрацював інтернет від Укртелекому у Новотроїцькому Генічеського району, Згодом у Скадовську – вже від іншого місцевого провайдера.

Нагадаємо, 1 травня на Херсонщині та частини територій Запорізької області російські військові вимкнули зв’язок та інтернет.

Інформація про перебої зі зв’язком почала надходити з Херсонщини ще напередодні, 30 квітня. 

2 травня Anonymous повідомили, що в Херсоні та Запоріжжі інтернет перехоплений ФСБ Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter