В окупованому Херсоні вбили місцевого блогера Валерія Кулешова

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Херсоні вбили місцевого блогера Валерія Кулешова: чоловіка застрелили близько 8-ї години ранку 20 квітня в машині біля будинку в Шуменському мікрорайоні, де він проживав.

Про це повідомив лідер місцевого Нацкорпусу Микита Тютюнник у телеграм-каналі

Валерій Кулешов (ліворуч) і Кирило Стремоусов. Фото із соцмереж

Інформацію згодом підтвердили в телеграм-каналі загиблого.

Відомо, що до 2015 року Кулешов працював у міліції – оперуповноваженим у Дніпровському РОВД, потім слідчим у Комсомольському. Мав статус ветерана АТО.

Із 2016 року активно розвивав пабліки в соцмережах, у цей же час почав активно співпрацювати з проросійським журналістом Кирилом Стремоусовим

З 2019-го, після спільного польоту до Китаю на “з’їзд блогерів”, показово дистанціювався від останнього, хоча продовжував підтримувати з ним зв’язки.

Розстріляна автівка Кулешова. Фото із соцмереж

Влітку 2021 року Кулешов і Стремоусов разом погрожували журналісту місцевого видання “Вгору” Дмитру Багненку. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

З початку активної фази війни Кулешов вів прямі трансляції з місць боїв. Після окупації Херсона позиціював себе як волонтер, вибравши собі як штаб колишній офіс партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. 

Херсонське видання “Мост” висловило думку, що вбитий відігравав для росіян роль активіста та лідера громадської думки. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колаборанту Стремоусову прокуратура заочно повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб – йому загрожує довічне ув’язнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter