У Херсоні росіяни викрали депутата районної ради

Дата: 25 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти у Херсоні викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції “Європейська солідарність” у міськраді Дмитра Афанасьєва.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Дмитро Афанасьєв. Джерело: сайт Федерації таеквондо ІТФ України

Це — відомий на весь світ спортсмен, інструктор міжнародного класу, тренер збірної команди України з таеквондо ІТФ“, додав депутат.

За словами Хланя, 22 березня після розгону проукраїнського мітингу Дмитро Афанасьєв захистив свою дружину, яку намагались затримати окупанти. За це чоловіка жорстоко побили: у лікарні йому діагностували численні гематоми та зламані ребра.

Через дві години додому до родини прийшли з обшуком російські військові. Вони знайшли посвідчення депутата райради, вилучили відео з камер спостереження та мобільні телефони членів родини. Усіх чоловіків, які були у будинку, затримали, серед них були й друзі Дмитра.

23 березня у будинку знову провели обшук та відпустили одного із затриманих, який згодом розповів про жорстокі катування. Інші затримані чоловіки досі в полоні, над ними продовжують знущатись.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах і містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA щодня оновлює список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter