У Херсоні підірвали вибухівку під вікнами радника голови ОДА, який узявся боротися з корупційними схемами

Дата: 05 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Раднику новопризначеного голови Херсонської облдержадміністрації Богданові Ковальову вночі 4 жовтня під вікна будинку, де він мешкає, підкинули вибухівку.

Про це повідомив Ковальов на своїй сторінці у фейсбуку.

Сьогодні вночі наступив рубікон!Підступно та зухвало, після декількох неділь погроз в мій бік, пролунав вибух.Біля пів…

Gepostet von Bogdan Kovalev am Freitag, 4. Oktober 2019

 

“Сьогодні вночі настав рубікон! Підступно та зухвало, після декількох тижнів погроз у мій бік, пролунав вибух. Близько пів на третю ночі на вікні помешкання, де я мешкаю в Херсоні, було закладено та приведено в дію саморобний вибуховий пристрій фугасного типу. Пролунав вибух. Але, як сказали вибухотехніки, мені пощастило. Зі мною все гаразд, ніхто з мешканців будинку не постраждав”, – написав Ковальов.

За кілька днів до вибуху радник голови ОДА на своїй сторінці написав, що через свою діяльність херсонські медіа прозвали його “комісаром Катані” і що до нього приходять люди з претензіями до місцевих правоохоронців щодо підпалів лісу, “кришування” браконьєрських бригад, підпалів авто, викрадення фермерів та активістів і вбивства Катерини Гандзюк. Ковальов додав, що готовий над усіма цими справами працювати та чекає від людей документів.

Вибух від вікнами Ковальова прокоментував і голова ОДА Юрій Гусєв, який назвав цей випадок спробою залякування.

Я хочу звернутися до тих, хто замовив і організував цю “акцію”. Нашу команду не злякати. Так, ви можете нас убити, але на наше місце прийдуть інші. Зрозумійте, “корупційний консенсус”, в якому багато років знаходили своє місце цілі групи та окремі ділки на Херсонщині, має бути знищений!” – написав Гусєв на своїй сторінці у фейсбуці.

Відреагували на вибух і на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”. Там нагадали про нещодавній інцидент за участю ексзаступника колишнього голови Херсонської ОДА Євгена Рищука, який побив на святкуванні Дня села в Олешківському місцевого депутата. Тоді на місце подій розібратися в ситуації приїжджав і Богдан Ковальов.

Пам'ятаєте як нещодавно п'яний Євген Рищук побив місцевого депутата у «своєму» селі? А потім люди замовника вбивства…

Gepostet von Хто замовив Катю Гандзюк? am Freitag, 4. Oktober 2019

 

Пам’ятаєте, на це дикунство навіть приїхав радник нового голови Херсонської ОДА, якого вже призначив Зеленський? Його звуть Богдан Ковальов. І його телефон тоді теж забрали люди Рищука, бо влада тут Рищук, а не поліція. Так от, на днях по Рищуку відбувся суд з першими звинуваченнями. А вже сьогодні Богдану Ковальову під вікна заклали вибухівку“, – написали ініціатори ініціативи “ХЗКГ?”, які постійно називають Рищука та його колишнього шефа, голову ОДА Андрія Гордєєва, замовниками нападу на Катерину Гандзюк, що критикувала їхню діяльність і вказувала на корупційні дії з їхнього боку. 

У заяві ініціативи додали: попри зміну влади, Херсонщину і далі контролює не “ЗеКоманда, а групка місцевих бандитів-феодалів, які сидять на схемах і затикають роти всім, хто проти”.

Водночас у коментарях до допису Ковальова про вибухівку згадують і Ігоря Пастуха, якого у вересні звільнили з посади Чорноморського регіонального управління Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), а 3 жовтня поновили на посаді.

Конфлікт із Пастухом був і в Катерини Гандзюк через нелегальні перевезення до Криму. На перших етапах слідства Пастуха в медіа називали як одного з імовірних замовників нападу на Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter