Херсонський ексчиновник, якого активісти називають замовником убивства Гандзюк, побив депутата

Дата: 23 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Колишній перший заступник голови Херсонської обласної адміністрації Євген Рищук побив депутата Олешківської районної ради Романа Чухалова. Інцидент стався пізно ввечері 22 вересня під час святкування Дня села Праві Саги.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив активіст, депутат однієї з райрад Херсона Олександр Власов, який виїхав уночі на місце подій.  

“На столах порожні пляшки, склянки, музика, і посеред танцполу Рищук. На місці вже швидка, в якій Роман у слідах побоїв. Зараз його забрали в приймальне відділення”, – описав побачене Власов.

Gepostet von Александр Власов am Sonntag, 22. September 2019

 

Також він додав, що за вказівкою Рищука на нього та інших людей, які приїхали з’ясовувати ситуацію, напало півтора десятка нетверезих осіб, які “кидали камінням по машині”. А також ударили Власова в передпліччя.

Серед тих, хто приїхав розбиратися на місце події, були два радники голови Херсонської ОДА, яких, за словами Власова, Рищук також погрожував “знищити”.

Тим часом у відділі комунікації поліції Херсонської області повідомили, що 22 вересня близько 23:30 на номер 102 надійшов дзвінок від 37-річного жителя міста Олешки. Той поскаржився, що під час святкування Дня села в місцевому будинку культури його вдарив в обличчя 42-річний чоловік.

“За даним фактом Олешківським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України “Умисне легке тілесне ушкодження”. Встановлюються всі обставини події“, – додали в поліції.

Роман Чухалов

На відео, записаному Власовим, потерпілий не уточнює причини інциденту, лише додає, що Рищук його бив без попередження.

 “Я сьогодні працював, забезпечував музичний супровід на святі. Під кінець вечора відбувся інцидент з Євгенієм Рищуком. Коли свято дійшло кінця, він підійшов до мене, викликав на розмову і почав кулаками без попередження бити. Один удар у перенісся і в голову. Я упав назад. Я отямився від того, що Євгеній Миколайович сидить на мені і його з мене знімають”, – описав ситуацію потерпілий.

РОман Чухалов

Власов додав, що між учасниками інциденту триває конфлікт з весни 2018 року. Мовляв, тоді Чухалов відмовився увійти до більшості в Олешківській райраді, яку, за словами Власова, збирав сам Рищук, “щоб через депутатів вирішувати свої справи з відмивання бюджетних коштів”. І нібито тоді, ще бувши заступником голови Херсонської ОДА, Рищук через помічника народного депутата Ігоря Павловського домігся звільнення Чухалова з поліції.

Євген Рищук на святкуванні Дня села Праві Саги. Фото з фейсбука Рищука

Як відомо, Ігор Павловський є підозрюваним у справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. А в червні СБУ провела обшуки в будинку Рищука у справі Гандзюк. Проте офіційно йому підозри досі не висунуто.

Активісти ініціативи “Хто замовив Катерину Гандзюк?” другий рік кажуть, що Рищук є одним із замовників нападу.      

“Рищука не посадив Порошенко, про нього забув / не знав / забив Зеленський. А тепер він уже відверто нападає на людей і погрожує прямо на камеру телефона”, – відреагували на інцидент на сторінці ініціативи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter