У Херсоні окупанти викрали підприємця та волонтера Олексія Постола: згодом він сам спростував це

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Херсонського підприємця і волонтера Олексія Постола викрали російські окупанти.

Про це повідомили 19 березня в телеграм-каналі Кавун.City

Олексій Постол. Фото з соцмереж

Першими на сполох почали бити друзі Постола, коли побачили на сторінках у соцмережах дивне повідомлення, нібито той перейшов на бік Росії. 

Вони дізналися, що в кафе, де чоловік займався гуманітарною допомогою з перших днів відкритої агресії РФ проти України, російські найманці провели “обшук”.

Місцезнаходження Олексія станом на вечір 19 березня невідоме.

У повідомленні журналістів наголошується: в них є інформація про те, що з загарбниками погодились “співпрацювати” проросійськи налаштовані херсонці, які добре орієнтуються в місті і знають особисто волонтерів.

“Це пряма загроза громадській активності херсонців та місцевим мешканцям взагалі”, – йдеться в повідомленні.

Очевидно зламана сторінка Олексія Постола в інстаграмі (скриншот)

Пізніше журналіст Костянтин Риженко у своєму телеграм-каналі оприлюднив відео, на якому Постол спростовує своє викрадення.

“Друзі, змушений перед вами вибачитись. Викрадення Олексія Апостола виявилося фейком. Його поширив один із місцевих новинних сайтів та інформацію підтвердив один мій добрий знайомий, з яким я ще з’ясую причини його вчинку. Я дуже радий, що з Олексієм все нормально. Ще раз вибачте, що дезінформував”, – написав він.

Водночас не відомо, чи Постол записав відео зі спростуванням викралення з власної волі, чи під примусом.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 12 березня з Нової Каховки Херсонської області зник громадський активіст, керівник ГО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа. За словами дружини активіста, їй пізніше переказували, що бачили, що його затримали на блокпосту російських окупантів, а собаку вона знайшла прив’язаним біля місцевого виконкому. Місце перебування чоловіка невідоме. За непідтвердженою інформацією, може бути вивезений до Херсона.

У цей же день з Каховки на Херсонщині зник журналіст газети “Новий день” Олег Батурин. Близько 16:30 він вийшов на зустріч зі знайомим біля автостанції неподалік від дому, після чого з ним зник зв’язок. За повідомленням у місцевих чатах у соцмережах, близько 16:50 біля автостанції перебували російські військові. За неперевіреними даними, може утримуватись у Херсоні, там же, де й Цигіпа.

15 березня перестав виходити на зв’язок громадський діяч із Херсона, директор ТОВ “Таврійський парк”, член партії “Європейська партія України”, ветеран АТО Максим Негров. Як повідомляли знайомі активіста, є очевидці, що бачили його затримання російськими окупантами. Також зазначається, що на момент зникнення у Негрова були проблеми зі здоров’ям. Місце перебування невідоме.ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список буде оновлюватись.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter