У Харкові вимушені повернутися до погодинних відключень світла

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові після короткочасного скасування обмежень на постачання електроенергії вимушено повернулися до погодинних відключень світла через ненадійність системи передачі електроенергії, а також недостачу локальної генерації після російських обстрілів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Джерело: телеграм-канал Міненерго

“Це пов’язано з ненадійністю системи передачі електроенергії після масштабних ворожих атак, а також недостатністю локальної генерації внаслідок руйнування електростанцій та зростання споживання”, – пояснили в Міненерго.

Графіки відключення діятимуть до повної стабілізації ситуації та залежатимуть від рівня споживання та наслідків можливих подальших атак.

Нагадаємо, що внаслідок масштабної атаки російських військових у ніч на 22 березня в Харкові зникло світло. В місті не працювало метро та інший електротранспорт, були відключені світлофори та телефони екстрених служб, а у районах роздавали гарячу їжу. 

Згодом світло- та теплопостачання частково відновили.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в березні поточного року російські війська щонайменше 10 разів поцілили по обʼєктах генерації та розподілу ДТЕК, через це значно пошкоджені 5 із 6 теплових електростанцій компанії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter