У Харкові відкрили простір адаптації переселенців та постраждалих від війни: яку допомогу там можна отримати?

Дата: 13 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові з ініціативи міської ради та за підтримки БФ “Право на захист” і Агентства ООН у справах біженців відкрили перший у місті простір для адаптації внутрішніх переселенців та інших людей, постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення Росії. 

Про це розповіли в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців. 

Фото: УВКБ ООН в Україні

Простір отримав назву “Свій”: творці в такий спосіб хотіли обіграти стан, коли переселенці почуватимуться “своїми” в новому місті. 

“Тепер вони зможуть отримати необхідні послуги в одному місці, куди можна звернутися для відновлення документів або отримання психосоціальної підтримки, щоб упоратися зі стресом і тривогою. Тут вони зможуть поговорити із соціальним працівником або зареєструватися на отримання грошової допомоги”, – розповідає представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Простір діятиме за принципом “єдиного вікна”. Окрім адміністративних та соціально-правових послуг тут можна буде отримати допомогу з працевлаштуванням, відвідати тренінги, групові консультації та семінари. 

Простір діє в Харкові на вулиці Серпова, 4-Б. Заклад розташували в підвальному приміщенні, тож він безпечний під час повітряної тривоги. 

Нагадаємо, що у квітні мільйон переселенців отримав державної допомоги на понад 2,5 мільярда гривень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter