У Харкові відкрили консультаційний центр для родичів полонених та зниклих безвісти військовослужбовців

Дата: 24 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

З 23 грудня у Харкові запрацював Консультаційний центр Східного регіону – представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Його діяльність поширюється на Харківську, Полтавську, Донецьку, Луганську, Запорізьку та Дніпропетровську області.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Українські військовополонені. Джерело: gur.gov.ua

У перший день роботи надано дев’ять телефонних консультацій. Зокрема, звернулися близькі двох рідних братів, які, ймовірно, перебувають у полоні. З понеділка приїде на прийом родина з Ізюмщини. До роботи в Центрі залучені представники СБУ, Нацполіції, військкоматів та всіх родів військ“, – поінформував Сергій Чебишев, керівник Центру Східного регіону.

Як повідомив очільник Центру, в регіональному представництві наразі працюють п’ятеро консультантів, двоє професійних адвокатів, які зараз є військовослужбовцями, психолог із ДСНС. За необхідності ще можуть бути залучені адвокати з обласного об’єднання, які також безплатно надаватимуть юридичний супровід.

Нагадаємо, український Омбудсман повідомив про випадки, коли полонених українців росіяни навмисно вивозять нібито на обмін, а потім повертають у колонію, розповідаючи про те, що Україна відмовляється їх міняти. Україна розглядає це як різновид тортур. 

Як відомо, фахівці розробили та розмістили на українській платформі Prometheus освітні онлайн-курси для військових, ветеранів та їх рідних, зокрема: 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter