У Харкові праворадикал прикував себе ланцюгом до дверей ком’юніті-центру для ЛГБТ

Дата: 04 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У вівторок, 1 грудня, в Харкові кілька праворадикалів намагалися перешкодити проведенню заходу в ком’юніті-центрі для ЛГБТ “Прайд-хаб”: один із них прикував себе ланцюгом до дверей, вигукуючи “традиція”, “сім’я” та “порядок”. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Харківського жіночого об’єднання “Сфера”, проєктом якого є “Прайд-хаб”. 

Фото: “Традиція і порядок”

Цього дня в ком’юніті-центрі запланували кінопоказ стрічки “Хороша смерть” в межах XVІI Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Приблизно за 20 хвилин до анонсованого перегляду, йдеться в дописі “Сфери”, біля входу зібралися кілька молодиків, які заважали відвідувачам та працівникам увійти до приміщення центру, а також запалювали фаєри, – один з них, крім того, прикував себе ланцюгом до дверей, вигукуючи слова “традиція”, “сім’я” та “порядок”.  
 
Як повідомляють на сайті праворадикального угруповання “Традиція і порядок”, це був учасник харківського осередку руху Андрій Несміян. У публікації заявляють, що в такий спосіб він протестував проти “неприхованої сегрегації”, оскільки організатори не пустили “людей на перегляд, аргументувавши це тим, що вони не належать до ЛГБТ та “не дружні до ЛГБТ”. 
 
Представниці ком’юніті-центру, зазначають у публікації “Сфери”, викликали поліцію. Патрульні прибули на виклик швидко, після чого молодики добровільно звільнили прохід до приміщення.  
 
“Захід закінчився спокійно, і всі учасниці та учасники безпечно дісталися домівок”, – додають у дописі “Сфери”. 
 
Нагадаємо, що з кінця серпня в Харкові тричі атакували ком’юніті-центр для ЛГБТ “Прайд-хаб”: побили вікна будівлі, закидали яйцями та облили сечею вхідні двері. Співробітники центру впізнали в декому з нападників представників місцевого осередку “Традиції і порядку”. Раніше угруповання також закликало своїх однодумців замислитися щодо застосування “немирних” способів протесту проти цьогорічного Харківпрайду.  
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter