У Харкові прайд-тиждень розпочався з благодійного фестивалю. Захід пікетували праворадикали

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові 7 і 8 вересня в межах ХарківПрайду пройшов благодійний фестиваль, учасники та гості якого збирали гроші на допомогу військовим на харківському напрямку. Відкриття прайд-фесту намагалися зірвати представники праворадикальних організацій.

Про це повідомляють організатори заходу на сторінці ХарківПрайду в інстаграмі.

Благодійний прайд-фест – це один із заходів ХарківПрайду, який відбуватиметься в місті із 7 по 15 вересня під гаслом “Разом до рівності та перемоги”.

На фестивалі діяв лекторій, де крім лекцій відбувалися дискусії та кінопокази, а також майстерні, зокрема з плетіння маскувальних сіток і першої домедичної допомоги. Крім того, відвідувачі могли отримати експрес-консультації від психіатрині та психологинь. 

Вхід на події був за донат на комплектувальні для дронів батальйону “Ахіллес” 92 ОШБр на Харківщині та Mavic 3T для ССО на Сумщині. Мета збору – 800 тисяч грн. До подій фестивалю та збору можна було долучитись як офлайн, так і онлайн.

Однак організатори повідомили, що, як і в минулі роки, під час підготовки заходів ХарківПрайду зіткнулися зі спротивом через гомофобні настрої.

Так, за декілька днів до події власникам локацій, які попередньо погодилися прийняти фестиваль, почали надходити погрози. Тож вони відмовилися надавати в оренду свої майданчики. На своїй сторінці організатори не вказують, які саме це були локації, з метою їхньої безпеки: “Ми зверталися лише до дружніх локацій, які підтримують ХарківПрайд, і саме тому не хочемо оприлюднювати їхні назви”.

Після розголосу в соціальних мережах місце вдалося знайти, тому фестиваль відбувся.

У день відкриття фестивалю на захід намагалися прорватися представники організації “Права молодь”, яка називає себе сегментом “Правого сектору”. Їх зупинила поліція, тому вони обмежилися протестом біля входу в будівлю. У своєму інстаграмі праворадикали заявили, що “зібралися, аби підкреслити цинізм ліваків, які допомагають армії тільки два дні на рік, роблячи з цього шоу”.

Протестувальників налічувалося близько 20 осіб, деякі з них приховували обличчя за допомогою медичних масок. Частина намагалася провокувати поліцію. Попри це обійшлося без серйозних сутичок.  

Фото обкладинки: Кристина Пашкіна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter