У Харкові почали проєкт популяризації української мови та літератури

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові розпочали новий проєкт “Вивчай українську з Харковом” для збагачення знань української мови та культури серед місцевих мешканців та всіх охочих.

Про це повідомляє Харківська міська рада.

Ілюстративне зображення. Фото: Радіо Свобода

Відповідний проєкт реалізує Управління в справах сім’ї та молоді.

Метою проєкту є популяризація української мови та літератури на прикладі відомих локацій Харкова та видатних містян. В управлінні стверджують, що проєкт сприятиме підвищенню мовної та культурної грамотності дітей, молоді та всіх охочих збагатити свій словниковий запас.

Добірку мовних нотаток та відео обіцяють постійно доповнювати: їх можна переглянути на соціальних сторінках управління у Facebook та Instagram.

“Матеріали представлені у форматі коротких та цікавих відео, що дозволяє легко сприймати та запам’ятовувати базові слова та фрази, а також правильно використовувати українську мову”, – зазначає міська рада.

Нагадаємо, ще в березні уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запропонував з 1 вересня цього року замінити російську мову в школах іншими предметами, збільшивши частку вивчення таких дисциплін, як історія України, українська мова, українська література, математика та англійська мова.

Раніше ZMINA повідомляла, що в окупованому Маріуполі так зване керівництво навчальних закладів забороняє дітям спілкуватись українською мовою навіть на перервах, погрожуючи їм та батькам “непередбачуваними наслідками”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter