У Харківській області російські окупанти вбили 5 вчителів та зруйнували понад 200 шкіл – ОВА

Дата: 18 Червня 2022
A+ A- Підписатися
 
Із 715 закладів шкільної освіти на Харківщині, 201 школа суттєво пошкоджена чи повністю зруйнована та ще 165 – на території захоплених громад.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на директорку департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації Анжеліку Крутову.
 
Наслідки обстрілу однієї зі шкіл Харкова. Архівне фото. Джерело: Харківська обласна прокуратура

“Перед повномасштабною війною система шкільної освіти в області складалася з 715 шкіл, на кінець року більшість із них, без урахування закладів на захоплених територіях, працювали в онлайн-форматі. 165 шкіл знаходяться в тимчасово окупованих громадах. Суттєво пошкоджені 186 шкіл, 15 – зруйновано повністю”, – йдеться у повідомленні.

Всього, за її даними, в області налічується 230 тисяч дітей шкільного віку, з них половина виїхали з Харківщини (64 тисяч – в інші області України, 65 тисяч – за кордон).

Крутова зазначила, що в регіоні офіційно підтвердили загибель від рук російських військових 44 дітей та поранення ще 130. Інформації з тимчасово окупованих громад ще немає, тож кількість жертв може бути більшою.

Також, за даними департаменту, внаслідок бойових дій загинули дев’ять працівників закладів освіти, з них п’ятеро – вчителі.

Пошкоджені та зруйновані школи цьогоріч не зможуть прийняти учнів. За словами Крутової наразі громади області пропрацьовують шляхи залучення дітей до навчального процесу.

“Громади пропрацьовують мережу. Ми з ними постійно ведемо консультації. Приблизну мережу ми вже маємо, тобто маємо розуміння, де можна вивести дітей на навчання. Якщо ні – звичайно, буде онлайн-навчання”, – сказала вона.

Керівник департаменту зауважила, що поки важко сказати, в якому форматі 1 вересня розпочнеться навчальний рік у регіоні.

Нагадаємо, раніше заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко повідомив, що навчальний рік з 1 вересня в школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в режимі офлайн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter