У Харківській області двоє людей постраждали від російської вибухівки

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

19 червня на Харківщині двоє людей підірвалися на вибухонебезпечних предметах, залишених військами РФ.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Фото: ДСНС

Як зазначив посадовець, упродовж минулої доби окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру населених пунктів Харківського, Куп’янського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів області.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували: Гур’їв Козачок, Уди, Червона Зоря, Козача Лопань, Липці, Тернова, Стариця, Огірцеве, Охрімівка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лютівка, Івашки та інші населені пункти“, – йдеться в повідомленні.

Унаслідок російських атак біля сіл Ківшарівка та Глушківка Куп’янського району сталися лісові пожежі.

Синєгубов додав, що в Ізюмі під час спалювання сміття здетонував вибуховий предмет. Поранення дістав чоловік віком 52 років. Його ушпиталили в стані середньої тяжкості.

Крім того, на березі річки в селі Оскіл Ізюмського району на протипіхотній міні підірвався 32-річний чоловік. Його госпіталізували з пораненням у стані середньої тяжкості.

Посадовець також повідомив, що на Харківщині тривають роботи з розмінування. За минулу добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 127 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, 18 червня на Харківщині на території деокупованого села Токарівка Дергачівської громади 52-річний чоловік отримав поранення через те, що випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”, яка була розміщена у високій траві.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Харківщині внаслідок підриву на невідомій вибухівці загинула жінка, троє дітей та чоловік отримали поранення. Трагедія трапилася 2 червня поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине. 37-річна жінка загинула на місці. Троє дітей, серед яких дві дівчинки 12 й 15 років та 12-річний хлопчик, а також батько отримали поранення, тож їх шпиталізували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter