У Харківській області цивільний підірвався на протипіхотній міні та загинув на місці

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

25 жовтня, у середу, до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася в полі неподалік села Яремівка Ізюмського району.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Харківській області.

Це сталося близько 16:50. За попередньою інформацією, 57-річний чоловік підірвався на протипіхотній міні ПФМ-1 “Пелюстка” та загинув на місці. Остаточні обставини події зʼясовуються.

“Звертаємось до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи неперевіреними ґрунтовими дорогами.

Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, річки та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої або які перебували під ворожою окупацією”, – закликали в ДСНС.

У разі виявлення підозрілого предмета слід повідомити про знахідку ДСНС або Нацполіцію за телефонами 101, 102 або 112.

Раніше ZMINA писала, що на Харківщині вперше запрацював мобільний клас безпеки, тут представлено макети вибухонебезпечних предметів, а дітей навчатимуть, як правильно поводитись у разі їхнього виявлення. Заняття проводитимуть сапери, поліціянти, рятувальники. Мобільний клас розташовуватимуть біля найближчого укриття, щоб під час повітряної тривоги перевести учнів до безпечного простору.

Нагадаємо, що з початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої держави в Україні розмінували щонайменше 9 992 гектари сільськогосподарських угідь. За цей час групи розмінування підрозділів командування Сил підтримки Збройних сил України  вилучили та знешкодили 120 846 вибухонебезпечних предметів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter