У ГУР підтвердили інформацію про ліквідацію екснардепа-зрадника Іллі Киви в Росії

Дата: 06 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Українська розвідка підтвердила інформацію про ліквідацію екснардепа-зрадника Іллі Киви в Росії.

Про це сказав представник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише “Детектор медіа”.

Джерело: rada.gov.ua

“Можемо підтвердити, що Кива – все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму”, – сказав він.

Про загибель Киви 6 грудня спершу повідомили російські пропагандистські ЗМІ. За їхньою інформацією, тіло екснардепа знайшли в Підмосков’ї.

Згодом інформацію підтвердила низка українських медіа. Зокрема, Суспільне та “Українська правда” з посиланням на власні джерела повідомили, що Киву ліквідували зі стрілецької зброї в результаті спецоперації СБУ.

Ілля Кива – колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії “ОПЗЖ”. Колишній член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ та голова Соціалістичної партії України з 2017 до 2019 року.

Фігурант Реєстру зрадників. У січні 2022 року Кива втік до Іспанії, на початку повномасштабної агресії перебрався до Росії. Брав участь у пропагандистських передачах на росТБ, поширював наратив про “один народ”.

Мандата народного депутата України Киву позбавили 15 березня 2022 року. Після цього він попросив у Володимира Путіна притулку і громадянства. 

У листопаді 2023 року зрадника заочно засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна в справі про державну зраду та зазіхання на територіальну цілісність України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter