У ГУР не підтвердили інформацію про те, що РФ скерувала на лінію фронту батальйон, сформований з українських полонених

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися
У Головному управлінні розвідки Міноборони не підтвердили перебування на фронті батальйону “Богдан Хмельницький”, який, за даними росіян, був сформований у так званій “ДНР” з українських військовополонених.
 
Про це в коментарі Укрінформу повідомив представник ГУР Андрій Юсов.
 
Фото: Укрінформ

“Уже понад рік, як оприлюднили інформацію про створення так званого батальйону Богдана Хмельницького, і здебільшого весь час це було ІПСО. Наразі не зафіксовано бойового застосування цього підрозділу”, – сказав він.

Водночас у ГУР не відкидають, що російська сторона може до такого вдатися, оскільки вже вчиняє воєнні злочини, мобілізуючи до лав російської армії українських громадян з тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, 24 вересня 2022 року російське пропагандистське ЗМІ ТАСС повідомило, що українські військовополонені, яких утримують у таборі в Оленівці, “просили” владу так званої “Донецької Народної Республіки” дозволити їм воювати в “добровольчому козачому батальйоні Богдана Хмельницького” “ДНР”.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці грудня 2023 року у звіті Інституту вивчення війни (ISW) йшлося, про те що РФ офіційно скерувала на лінію фронту батальйон, сформований з українських полонених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter