У Грузії суд оштрафував три місцеві телеканали, які не транслювали ролик керівної партії з наслідками російських обстрілів в Україні

Дата: 12 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Міський суд Тбілісі оштрафував місцеві телеканали – Formula, Mtavari та TV Pirveli –  за те, що вони відмовилися транслювати передвиборчий ролик від керівної партії країни “Грузинська мрія”. У ньому зображені міста України, пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. 

Про цей йдеться у заяві Formula.

Один із банерів “Грузинської мрії”. Архівне фото

Окрім штрафу у розмірі 5 000-5 500 ларі (близько 1 840-2 000 доларів), суд також задовольнив клопотання Національної комісії з комунікацій, зобовʼязавши ЗМІ показати рекламу.

Раніше три телекомпанії подали до комісії листи, де посилалися на те, що ролик є неетичним, містить військову пропаганду, заклики до розпалювання національної ворожнечі та залякування виборців війною. А втім, орган склав протоколи про адмінпорушення за відмову поставити відео в етер. 

ЗМІ зауважило, що ролик має той самий зміст, що й передвиборчі банери, які з’явилися на вулицях Грузії у вересні. 

Нагадаємо, правляча партія Грузії “Грузинська мрія” використала фотографії українських міст, які постраждали внаслідок російських обстрілів, на своїх передвиборчих банерах. Такий підхід нібито був спрямований на те, щоб показати, що подібна ситуація може очікувати Грузію, якщо до влади прийде опозиція.

Раніше ZMINA повідомляла, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе назвав Україну “країною, що обвалилась” і звинуватив її у невмінні знаходити винних у смертях десятків тисяч цивільних. Міністерство закордонних справ України засудило чергову “антиукраїнську” заяву.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter