У Грузії поліція з водометами розігнала протестувальників

Дата: 26 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Тбілісі спецпризначенці з водометами розігнали опозиційний мітинг під будівлею парламенту. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

У понеділок у Тбілісі відбулася протестна хода, в якій узяли участь декілька тисяч людей. Після цього вони вийшли на мітинг на проспекті перед будівлею парламенту з вимогою провести дострокові парламентські вибори за пропорційною системою. 

Протестувальники стояли під парламентом до ранку вівторка, коли до будівлі прибули спецпризначенці. Вони дали людям деякий час, аби ті розблокували входи, а потім почали витісняти їх, застосовуючи водомет. Виникли сутички. Згодом правоохоронці повідомили про 28 осіб, яких затримали за звинуваченням у невиконанні наказу співробітників правоохоронних органів та дрібному хуліганстві.

Як зазначили журналісти, станом на ранок до грузинського парламенту мобілізували додаткові сили МВС, які перегородили дорогу учасникам акції протесту. 

Як відомо, 19 листопада під час розгону акції протесту бід будівлею парламенту Грузії силовики затримали 37 мітингувальників. Люди вийшли на протест після того, як депутати відхилили законопроєкт про проведення виборів 2020 року за пропорційною виборчою системою. Керівна партія “Грузинська мрія” обіцяла підтримати цей законопроєкт після масштабних літніх протестів, проте під час підсумкового голосування декілька десятків її представників утрималися, а тому документ не набрав потрібної кількості голосів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter