У грудні по всьому світу померли 10 тисяч людей від COVID-19 – ВООЗ

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Протягом грудня 2023 року від COVID-19 померло близько 10 тисяч людей по всьому світу. Така тенденція пов’язана, зокрема, зі святковими зібраннями.

Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус, пише Associated Press.

Фото: Depositphotos

“Хоча 10 тисяч смертей на місяць – це набагато менше, ніж на піку пандемії, такий рівень смертності, якому можна було б запобігти, є неприйнятним”, – заявив Гебреїсус.

У 50 країнах (зокрема в Європі, Північній і Південній Америках) на 42% зросла кількість госпіталізацій. За словами гендиректора ВООЗ, випадки захворюваності зростають і в інших країнах, але про них не повідомляють.

Наразі найпоширенішим штамом коронавірусу є варіант “Омікрон” JN.1. Від нього захищає вакцина.

За словами технічної керівниці ВООЗ з питань COVID-19 Марії Ван Керхове, нині “спостерігається спільна циркуляція багатьох різних типів патогенів”. Через коронавірус, грип, риновіруси та пневмонію у всьому світі фіксують зростання респіраторних захворювань.

Для уникнення зараження та ускладнень працівники ВООЗ рекомендують вакцинуватися, носити маски та провітрювати приміщення.

Нагадаємо, що киян просять повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей. Це має, зокрема, знизити ризик зараження COVID-19.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter