КМДА просить киян повернутися до носіння масок у місцях скупчення людей

Дата: 08 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Киян просять повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей. Це має, зокрема, знизити ризик зараження COVID-19. 

З відповідним закликом виступили в Київській міській державній адміністрації.

Повідомляється, що протягом кількох тижнів у багатьох країнах фіксують зростання кількості респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами. 

Через це очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я закликав людей знову дотримуватися маскового режиму й соціальної дистанції. 

“У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти”, – сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він наголосив, що в таких умовах киянам варто повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей.

“Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатися до свого сімейного лікаря та за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19”, – наголосив Поворозник.

Як відомо, наразі територією України циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 – різні субваріанти штаму “Омікрон”.

З жовтня на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), грип та COVID-19 в Україні перехворіло 1,9 мільйона людей, з них 56% – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter