У Греції священника, який дозволив дівчатам брати участь у богослужінні, відсторонили від роботи

Дата: 10 Червня 2023
A+ A- Підписатися

В Греції Елладська православна церква відсторонила афінського священника, за те, що він дозволив двом дівчатам брати участь у богослужінні в ролі, яку традиційно мають виконувати хлопці.

Про це пише видання Greek Reporter.

Джерело: фейсбук-сторінка Σοφία Πολ.

Консервативні кола Елладської православної церкви засудили рішення отця Александроса Кариотоглу допустити до богослужіння дівчат та звинуватили його в порушенні традиції. Священнику заборонили служити Божественну Літургію та проводити вінчання, хрещення й сповіді, доки Священний Синод Елладської православної церкви, який складається з 12 членів, не обговорить це питання й не вирішить подальшу долю отця Александроса.

Його відсторонення від богослужінь засудила низка священників і богословів у Греції. Вони звинуватили керівництво церкви в потуранні “фундаменталістським, нетерпимим й ультраортодоксальним елементам” і в тому, що вони “застрягли в минулому“.

Інший грецький православний священник, отець Лівіос, написав у фейсбуці, щоб висловити своє занепокоєння: “Коли священник, який присвятив все своє життя церкві та богослов’ю, відсторонений від роботи за те, що використав двох маленьких дівчаток, щоб тримати свічку на Божественній літургії, то в Церкві точно щось не так”. 

Отець Александрос вважається одним із найвідоміших представників Елладської православної церкви. Він має ступінь доктора богослов’я Афінського університету і є автором кількох книг, зокрема праці “Православ’я та іслам”, яка отримала кілька міжнародних нагород.

Нагадаємо, у липні минуло року Папа Римський Франциск уперше призначив жінок до Департаменту в справах єпископів Ватикану. Раніше до цього комітету входили тільки чоловіки.

Раніше ZMINA повідомляла, що восени 2021 року фінського пастора Деніса Свенфельта в місті Пієтарсаарі (євангелічно-лютеранська церква) відсторонили від богослужіння, оскільки він публічно заявив, що не може працювати зі святенницями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter