У Греції Священний Синод виступив проти легалізації одностатевих шлюбів

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

23 січня в Греції Священний Синод Елладської православної церкви на позачерговому засіданні одностайно виступив проти ініційованого урядом узаконення одностатевих шлюбів і всиновлення дітей одностатевими парами.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Джерело: protothema.gr

Синод вважає, що попри відсутність впливу церкви на законодавчий процес у Греції це “не позбавляє церкву свободи слова і не звільняє її від обовʼязку інформувати вірних”.

Зазначається, що єпископи вирішили звернутися з відкритим листом до всіх грецьких депутатів, де викладуть заперечення церкви щодо запропонованого закону. Синод також розіслав в усі митрополії енцикліку і Офіційний пастирський лист., підписану архієпископом Ієронімом, яку зачитають у церквах по всій країні 4 лютого.

В енцикліці йдеться про незгоду Елладської церкви “з одностатевим батьківством, оскільки воно не задовольняє права дітей мати батька і матір, і, по-друге, про незгоду з одностатевим шлюбом, оскільки він веде до одностатевого батьківства”.

За словами єпископів, ініціатива ставить “сексуальний вибір дорослих гомосексуалістів” вище за інтереси майбутніх дітей “діти – це не домашні тварини для тих, хто хоче відчути себе опікуном, та не “аксесуари“, які формалізують або роблять соціально прийнятним одностатеве партнерство”.

В енцикліці Священного Синоду наголошується, що, “як пояснив Європейський суд з прав людини щодо інституту усиновлення, держава повинна надати дитині підхожу сім’ю для її виховання, а не віддавати дітей будь-кому, хто хоче стати батьком”.

“У контексті всиновлення пріоритетом є найкращі інтереси дитини, у якої немає батьків чи підхожих батьків, а не думка дорослого, який вважає себе підхожим батьком”, – зазначено в документі.

Нагадаємо, цього місяця премʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підтвердив наміри влади легалізувати одностатеві шлюби, а також дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей.

Як і більшість країн Європейського Союзу, Греція визнає цивільні партнерства – таке рішення ухвалили ще 2015 року, коли при владі була ліва партія СІРІЗА.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter