У Гостомелі безвісти зниклими вважаються понад 400 осіб – очільник селищної адміністрації

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Гостомель за 35 днів зникли безвісти понад 400 людей – зі свідчень очевидців відомо, що дехто загинув, але місце перебування людей досі невідоме.

Про це повідомляє “Громадське радіо” з посиланням на голову Гостомельської селищної військової адміністрації Тараса Думенка.

Джерело: “Громадське радіо”

“Ми знаємо про людей, що вони вбиті, є підтвердження, фото- і відеофіксація, але ми досі не можемо їх знайти. Коли ще був зв’язок, нам очевидці змогли донести цю інформацію, а зараз ми досі не можемо їх знайти. Джерелу інформації вдалося врятуватися”, – зазначив посадовець.

Зазначається, що в однієї з лікарок у Гостомелі росіяни викрали чоловіка і сина і їх досі не можуть знайти. Також шукають тіло начальника пожежної частини Гостомельського аеропорту.

Як відомо, російські війська вбили селищного голову Гостомеля Юрія Прилипка, разом з ним загинули також волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких були знайдені.

На думку Думенка, росіяни “підчищали сліди своїх звірств”.

“Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля, і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатися назад – а цих тіл уже не було. Моя гіпотеза в тому, що чим спокійніше почували себе окупанти на якійсь території, чим далі вони були від лінії фронту, тим ретельніше вони замітали свої сліди”, – додає він.

Зараз у громаді живе близько 5000 мешканців.

Нагадаємо, на Київщині правоохоронці почали розслідування кримінального провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, після того як у підвалі одного з дитячих санаторіїв міста Бучі виявили катівню, яку облаштували російські окупанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter