Російським катам з Бучі загрожує довічне за розстріл беззбройних людей у підвалі дитячого санаторію

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині правоохоронці почали розслідування кримінального провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, після того, як у підвалі одного з дитячих санаторіїв міста Бучі виявили катівню, яку облаштували російські окупанти.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Фото: Генеральна прокуратура України

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та окружних прокуратур Київщини розслідуються кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)“, – йдеться в повідомленні.

Частина перша статті 438 Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Частина друга цієї статті (ті самі діяння, якщо вони поєднані з умисним вбивством) передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

На місці злочину працюють прокурори та співробітники поліції.

Правоохоронці працюють над тим, щоб встановити обставини кожного воєнного злочину для притягнення винних до відповідальності.

Раніше ZMINA повідомляла, що українські правоохоронці виявили в підвалі одного з дитячих санаторіїв міста Бучі катівню, яку облаштували російські окупанти, там вони мучили та вбивали беззбройних мирних жителів.

Перші повідомлення журналістів про облаштовану в підвалі однієї з будівель на території міста катівню з’явилися ще 3 березня. Репортери показали кадри з щонайменше п’ятьма людьми, вочевидь чоловіками, яких росіяни вбили пострілами в голову. У загиблих були зв’язані за спиною пластмасовими стяжками руки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter