У Франції відкрили вже 7 справ щодо воєнних злочинів, скоєних в Україні військовими РФ

Дата: 25 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Україна та Франція підписали декларацію про наміри співробітництва щодо розслідування злочинів російських військових на території України. У Франції розпочали вже 7 таких справ, зокрема розслідують загибель журналістів.
 
Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.
 
Фото: Головне управління розвідки МО України

Генпрокурорка Ірина Венедіктова зазначила, що Франція одна з перших звернулася до Міжнародного кримінального суду, через що прокурор Карім Хан розпочав розслідування ситуації в Україні.

За її словами, французька прокуратура та Міністерство внутрішніх справ Франції збирають свідчення потерпілих та очевидців, які виїхали до Франції. Правоохоронці цієї країни готові передавати отримані свідчення Україні за посередництва Євроюсту.

А ще наші партнери зазначили, що активно працюють над арештами російських коштів”, — сказала генпрокурорка.

Венедіктова додала, що в антитерористичній прокуратурі Франції є спеціальний підрозділ щодо воєнних злочинів. У ньому призначені окремі слідчі, які зараз займаються саме подіями на території України.

Раніше ZMINA повідомляла, що розслідувати воєнні злочини, скоєні російськими окупантами в Україні, допомагатимуть близько пів сотні експертів Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter