У Франції мер прокоментував справу про багаторічне ґвалтування жінки, сказавши, що “все могло бути серйозніше”

Дата: 20 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Мер містечка Мазан, що на півдні Франції, 74-річний Луї Бонне, прокоментував справу Жизель Пеліко, чоловіка якої звинувачують у тому, що він накачував дружину наркотиками та дозволяв незнайомцям ґвалтувати її. Посадовець сказав, що “зрештою ніхто не помер”. Після обурення користувачів соцмереж, він вимушений був перепросити.

Про це повідомляє The Telegraph. 

Деякі з 51 обвинувачених у суді в Авіньйоні. Фото: BBC, Andrew Harding

Напередодні в інтерв’ю BBC, Бонне прокоментував судовий процес: “Діти не постраждали, жінки не загинули, сім’ї доведеться нелегко, але вони зможуть відновитись. Зрештою ніхто не помер”.

Заява мера Мазана викликала обурення в соціальних мережах у Франції та за її межами.

“Мене розкритикували за те, що я применшував серйозність огидних злочинів, у яких звинувачуються підсудні. Я розумію, що ці висловлювання шокують, і я щиро прошу вибачити мені”, – відреагував Бонне.

Він підкреслив, що перепрошує насамперед “жінок, яких образили незграбні слова, вимовлені під тиском перед мікрофоном іноземного медіа”.

Нагадаємо, що 71-річного Домініка Пеліко, мешканця міста Мазан, що неподалік Авіньйона на Півдні Франції, судять за організацію зґвалтувань його дружини Жизель. Під час цих нападів жінка була непритомною через наркотики, які чоловік таємно підсипав їй. Подружжя було разом уже 50 років, має трьох дітей і сімох онуків.

Разом з Домініком Пеліко на лаві підсудних опинилося 50 чоловіків віком від 26 до 74 років, які в період із 2011-го до 2022 року вчинили понад 100 зґвалтувань щодо Жизель. Деяких обвинувачують в одноразовому зґвалтуванні, тоді як інших підозрюють у шестиразовому нападі. Серед підсудних є депутат місцевої ради, журналіст, колишній поліціянт, охоронець в’язниці, військовий, пожежник і державний службовець.

У 2020 році Жизель дізналася про жорстоке насильство щодо себе лише завдяки поліції, яка випадково виявила докази під час розслідування іншого інциденту за участю її чоловіка. Охоронець спіймав його, коли той таємно знімав відео під спідницями жінок у супермаркеті.

Під час обшуку поліція знайшла на його USB-накопичувачі файл із позначкою “Знущання”, що містив близько 20 тисяч зображень і відео, на яких було зафіксовано близько 100 зґвалтувань його дружини.

Після того, як інформація про це поширилася медіа та соцмережами, у Франції тисячі людей вийшли на вулиці своїх міст, щоб висловити підтримку Жизель Пеліко.

Протестувальники на площі Республіки в Парижі тримали плакати з написами, у яких висловлювали підтримку постраждалим від сексуального насильства: “Жизель для всіх. Усі для Жизель”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter