У “Формулі-1” планують створити гендерно збалансовану команду

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У 2026 році у “Формулі-1” чемпіонаті світу з кільцевих автоперегонів, може з’явитися гендерно збалансована команда, половину учасників якої складатимуть жінки.

Про це пише CNN.

Фото: CNN

Втілити відповідний проєкт, під назвою Formula Equal запропонував Крейг Поллок, британський бізнесмен й ексменеджер чемпіона світу з “Формули-1” 1997 року Жака Вільнева. Згідно з концепцією Поллока, 50% нової команди мають складати жінки. Це стосується не лише пілотів, а й інженерів, техніків і керівників. За словами Поллока, вони прагнуть створити можливості й шляхи для жінок, щоб ті досягали найвищого рівня в автоспорті.

“Нам доведеться переглянути наші академічні системи… Ми знаємо, що нам доведеться їх розбудовувати, тому що наразі є недостатньо жінок, які пройшли підготовку до рівня “Формули-1″, і водночас вони повинні заробити собі місце в ній”, – зазначив Поллок.

Він уже подав заявку до Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Там оцінять бізнес-план, досвід команди, технічні можливості й ресурси, а також потенціал для залучення й підтримки достатнього фінансування. Якщо заявку затвердять, Formula Equal потенційно дебютує у 2026 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter