У фейсбуку знайшли десятки расистських груп і сторінок

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У фейсбуку розміщені десятки расистських груп і сторінок, які офіційно перебувають під забороною у соцмережі через згадку білого націоналізму та просування мови ненависті.

Про це пише The Washington Post з посиланням на звіт некомерційної організації Tech Transparency Project.

Джерело: pixabay.com

Всього дослідники виявили в соцмережі 119 сторінок і 20 груп, пов’язаних з організаціями, що просувають перевагу білої раси. З 226 позицій, позначених у списку небезпечних організацій і осіб як ті, що виступають за перевагу білої раси, більше третини присутні на платформі.

Також соцмережа продовжує розміщувати рекламу в пошуках контенту, присвяченого перевазі білої раси, наприклад, по фразах “Ку-клукс-клан” або “Американські скінхеди”, йдеться в дослідженні.

Дані експертів продемонстрували, що групи фанатиків легко можуть уникнути систем виявлення у фейсбуку попри багаторічну заборону компанії на дискримінаційні публікації на расовому, релігійному, сексуальному та іншому підґрунті.

За словами доцента Мічиганського університету Ліббі Хемфілл, люди, які створюють такий контент, стали дуже “підкованими” в техніці, знають про наявні лазівки та використовують їх, щоб продовжувати публікувати те, що вони хочуть.

Фейсбук неодноразово піддавався критиці з боку активістів, політиків і науковців через те, що недостатньо протидіє расизму і дискримінаційному контенту на своїй платформі.

Після чергової хвилі обурення у компанії “Мета” заявили про комплексну перевірку систем, щоб переконатися, що реклама більше не відбивається в результатах пошуку, пов’язаних із забороненими організаціями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter