В “Енергоатомі” відкрили антикорупційну гарячу лінію після звинувачень у розкраданні 100 мільйонів гривень

Дата: 30 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Держпідприємство “Енергоатом” відкрило гарячу лінію, куди можна скаржитися на корупцію. 

Про це розповіли на підприємстві. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Енергоатом

Відповіді на звернення, як обіцяють, готуватимуть протягом п’яти робочих днів з моменту надходження, або ж, якщо треба уточнити деякі відомості, цей строк збільшиться до 15 днів. 

Заяву про відкриття лінії посадовці зробили невдовзі після того, як Спеціалізована антикорупційна прокуратура розповіла про розкрадання 100 мільйонів гривень на будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива, а до цього про корупцію в “Енергоатомі” говорили журналісти.

Виявилося, що завдяки укладанню додаткових угод посадовці могли завищити ціну відповідного договору втричі. Серед підозрюваних у цій справі генеральний директор та начальник кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу “Енергоатому”, а також керівник приватної компанії, його заступник та працівник юридичного відділу.

Нагадаємо, що кілька років тому в “Енергоатомі” намагалися незаконно звільнити та внести до списку корупціонерів викривача корупції Олега Поліщука. Трапилося це після того, як він звинуватив у розкраданнях керівника підприємства Петра Котіна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter