У “Докудейз” створили базу даних зі злочинами військових РФ в Україні

Дата: 26 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Команда громадської організації “Докудейз” створює архів війни, за допомогою якого документуватимуть злочини російських військових в Україні.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Фото: Головне управління розвідки МО України

ГО “Докудейз” має мережу регіональних партнерів та керівників кіноклубів по всій Україні.

“Архів війни – об’єднана база відео та аудіоматеріалів про війну в Україні. Ми зберігаємо та упорядковуємо воєнну хроніку. Мільйони людей стали жертвами та свідками численних злочинів”, – зазначили в громадській організації.

До архіву на сайті проєкту можна подати свої аудіо та відео про війну, які незабаром опублікують у вільному доступі, а отримати доступ до перегляду матеріалів можна лише за запитом.

У “Докудейз” зазначають, що їхня команда архіву буде накопичувати, верифікувати та систематизувати великі обсяги відео, аби свідчення злочинів не загубилися у потоках інформації.

За допомогою найпростіших засобів документування, свідчення про злочини росіян зроблять видимими, що дозволить покарати винних, а також розповісти світові про життя під час війни.

“Архів побудований згідно з міжнародними стандартами використання матеріалів як доказів у Міжнародному кримінальному суді. База даних має сертифікацію безпек від несанкціонованого доступу, а також декілька резервних копій, розташованих за межами України”, – кажуть в “Докудейз”.

Активісти збирають матеріали про життя й побут під час війни в Україні, опір цивільного населення агресору, евакуацію чи досвід перебування у бомбосховищах, руйнування, насилля. Важливою частиною архіву стануть інтервʼю зі свідками воєнних злочинів та подій.

Автори архіву гарантують  повну конфіденційність людям, які надсилатимуть матеріали.

Нагадаємо, в середині червня Офіс президента запустив роботу інформаційної системи “Книга катів України” з верифікованими даними російських військовослужбовців, які скоїли воєнні злочини проти українців. Надалі перевірені дані будуть використані правоохоронними органами, міжнародними судами та спеціальним міжнародним трибуналом для розслідування злочинів РФ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter