У “ДНР” ув’язнили на 13 років колишнього бойовика, який здався українським правоохоронцям

Дата: 20 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Так званий Верховний суд “ДНР” відправив на 13 років за ґрати колишнього бойовика, який здався українським правоохоронцям.

Про це повідомляє видання “Ґрати”.

У 2018 році житель Горлівки Руслан Макарець прийшов до відділу поліції в Бахмуті та повідомив про свою службу в лавах бойовиків “ДНР”. Згідно з матеріалами справи, яку розглядав Артемівський міськрайонний суд, чоловік із 2017 року спочатку був водієм “урала” в бойовиків у Єнакієвому, а згодом переїхав до Горлівки. Він возив бойовиків та провіант на їхні позиції.

У листопаді 2018 року суд звільнив його від відповідальності за звинуваченням в участі в незаконному збройному формуванні, а вже в березні 2019-го його затримали бойовики на КПВВ “Горлівка”.

Макарець, як стверджують у “Міністерстві державної безпеки” бойовиків, розповів українським правоохоронцям про дислокацію своєї роти, штабу бригади, повідомив прізвища інших бойовиків, позивний начальника і розповів про кількість і найменування військової техніки в розташуванні його бригади. Після цього чоловік зустрівся зі співробітником СБУ і домовився про участь у програмі “На тебе чекають удома”. 

Руслан Макарець. Скріншот з відео

Програму запустили у 2015 році. Завдяки їй на підконтрольну Україні територію повертають людей, які брали участь у незаконних збройних формуваннях і добровільно відмовилися від участі в них. Водночас їх звільнять від кримінальної відповідальності. 

У рішенні “суду” бойовиків не згадують про співпрацю Макарця з СБУ, а також про його участь у програмі “На тебе чекають вдома”. Чоловік отримав 13 років колонії суворого режиму за “держзраду”. 

Нагадаємо, що в травні минулого року бойовики “ЛНР” засудили до 12 років чоловіка, який нібито агітував бойовиків здатись СБУ. Як розповідали правозахисники, бойовики виплачують фінансову винагороду тим, хто виявляє “українських шпигунів”, а тому такі справи бойовики фабрикують, щоб заробити грошей. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter