У Дніпрі з’явиться вулиця Аміни Окуєвої

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровська міська рада ухвалила рішення присвоїти одному з проїздів в Амур-Нижньодніпровському районі міста ім’я Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Про перейменування просила низка громадських організацій ветеранів бойових дій на Донбасі та волонтерів. Раніше на честь Окуєвої хотіли перейменувати вулицю Тополину, однак ініціативу не підтримали на громадських слуханнях жителі. Потім у мерії обрали іншу вулицю в Амур-Нижньодніпровському районі міста – нову, яка не мала імені.

Нагадаємо, що нещодавно організатору вбивства доброволиці Окуєвої повідомили про підозру.

На початку року поліцейські спільно з прокуратурою Київської області затримали учасників злочинної організації, які виконували замовні вбивства. Їх, зокрема, звинувачують у вбивстві чеченської доброволиці Аміни Окуєвої в жовтні 2017 року та замаху на вбивство Адама Осмаєва. Згодом силовики затримали ще одного члена групи – Андрія Кравченка. 

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, до складу злочинної групи загалом входило сім осіб. Частину з них за підозрою у двох убивствах затримали ще у вересні минулого року, а 12 січня правоохоронці затримали саме організатора вбивства Окуєвої.

Як відомо, в жовтні 2017 року в селищі Глеваха під Києвом унаслідок обстрілу загинула Аміна Окуєва. Тоді її чоловік Адам Осмаєв дістав поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter