У Дніпрі затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві Фаріон

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів голові держави про затримання в Дніпрі підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Фото: Ігор Клименко

Правоохоронці затримали 18-річного хлопця. Наразі інших деталей не розкривали. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи.

Зеленський повідомив, що операція із затримання була “дуже непростою”. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

“Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближав встановлення повної правди”, – зазначив президент.

Він також додав, що доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі.

Згодом перші подробиці затримання розповів очільник МВС Ігор Клименко.

За його словами, оперативники, слідчі та експерти провели 139 годин безперервної роботи.

“Перевірили кожен куточок за маршрутом відходу стрільця та обшукали близько 100 гектарів лісу. Зрештою підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарткамери відеоспостереження упіймали його всюди”, – розповів він.

Посадовець каже, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв в Ірину Фаріон.

“Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі”, – додав глава МВС.

Поки що слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець.

Раніше ZMINA писала, що правоохоронці вивчають відео з нібито кадрами вбивства української мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, яке напередодні поширили російські медіа.

Напередодні у телеграм-каналах російського націонал-соціалістичного угруповання NS/WP почали розповсюджувати відео нібито вбивства Фаріон. Опублікований неонацистами ролик триває 3 хвилини 51 секунду, втім, лише дві секунди з нього містять ймовірні кадри вбивства. У решті відео – расистський маніфест із мотивацією вбивці та кадри, як Фаріон вчить темношкірого легіонера українського футбольного клубу “Рух” Ернеста Антві української.

Нагадаємо, що у Фаріон стріляв невідомий хлопець поблизу її будинку в одному з житлових районів Львова. Жінку оперативно доставили до лікарні, втім, медики не змогли її врятувати. 

Нині слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter