На Дніпропетровщині викрили наркосиндикат, члени якого раніше боролися з наркозлочинністю в регіоні

Дата: 24 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпрі викрили наркосиндикат під “прикриттям” колишніх та чинних поліцейських, який виготовляв та продавав психотропні речовини й наркотики в регіоні.

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції. 

Знайдені під час обшуку в зловмисників речі

Особи зловмисників викрили ще навесні цього року. Організували наркобізнес 32-річний уродженець Грузії, мешканець Дніпра та 60-річний ексміліціонер, який обіймав посаду заступника начальника УМВС у Дніпропетровській області та сім років очолював підрозділ, що боровся з наркозлочинністю.

Всього ж до мережі входило 14 осіб, чоловіки та жінки віком від 21 до 47 років. Цинізм діяльності групи, як наголошують правоохоронці, полягав у тому, що ділки втягували до наркоманії дітей, яких обіцяли згодом залучити до продажу речовин. За попередньою оцінкою, за тиждень у районному центрі зі 100-тисячним населенням зловмисники заробляли близько 100 тисяч гривень.

“Колишній посадовець міліції консультував лідера злочинної організації щодо методів конспірації, планів правоохоронців щодо документування, підказував точки оптової закупівлі наркотиків та прекурсорів і місця їх виготовлення”, – розповіли слідчі. 

За тиждень у районному центрі зі 100-тисячним населенням ділки, за попередніми оцінками, заробляли близько 100 тисяч гривень

До обов’язків колишнього силовика також входило передання частини прибутку 43-річному поліцейському у відставці. Той раніше обіймав посаду начальника одного з підрозділів, що протидіяв наркозлочинності, а в групі виступав ще й посередником між учасниками синдикату та чинними поліцейськими.

Покривали діяльність групи старший оперуповноважений Дніпровського районного управління поліції, який у минулому обіймав керівну посаду в поліції області, та один з посадовців поліції міста Синельникове, що до недавнього часу також перебував на керівній посаді в поліції Павлограда. 

Під час слідства одного з поліцейських викрили на катуванні затриманих.

Фото: ДБР

У фігурантів справи провели понад 40 обшуків, вилучили устаткування для виготовлення наркотиків, чорнові записи, наркотичні засоби, прекурсори та отримані від продажу гроші. 

Зловмисникам закидають створення злочинної організації та участі в ній, незаконний збут наркотичних засобів, катування, надання неправомірної вигоди службовій особі та прийняття неправомірної вигоди службовою особою. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що цього року на Львівщині викрили угруповання чинних та колишніх поліцейських, які продавали особливо небезпечні наркотики. Для покращення показників зловмисники також підкуповували речовинами наркозалежних, щоб ті обмовляли себе.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter